AmaSing
augustus 6, 2016
Kerstseizoen
december 13, 2017

Requiem for Humanity

Op vrijdag 19 mei ben ik een van de solisten in Requiem for Humanity, een prachtig stuk van de Engelse componiste Helen Ostafew, een vrouw met Nederlandse wortels. Het is een fijn stuk muziek, tonaal gecomponeerd en heel aangenaam om naar te luisteren. Mijn medesolisten hebben ook erg mooie stukken. Zo zingt mijn collega Karin Engels een deel in dat Requiem waarin de tekst van de Funeral Blues van Auden prachtig op muziek is gezet. Alleen daarom al zou je dit concert niet moeten missen.

We voeren ook de psalm “Lord, thou hast been our refuge” van Vaughan Williams uit, waarin een kleinkoor zingt, waar ik deel van uit maak.

Voor mij is het een bijzondere avond. Ik heb vaak met het Gala koor mee gezongen als koorlid. Onder de bezielende leiding van Yt Nicolai kwam het koor tot bijzondere prestaties. Yt gaat het koor nu verlaten, en tegelijkertijd debuteer ik als solist bij het Gala koor. Ik ben benieuwd wie de nieuwe dirigent van Gala wordt, of ze net zo in staat zal zijn om deze zangers te stimuleren om bijzondere prestaties neer te zetten! Het zal niet gemakkelijk zijn om de enorme indruk die Yt op mensen maakt te doen vervagen in de herinnering!

19 mei, 20:00

Dominicuskerk, Spuistraat 2 in Amsterdam

Requiem for Humanity: Helen Ostafew

Vaughan Williams: Lord, thou hast been our refuge

Bernstein: Chichester Psalms

Gala Koor o.l.v. Yt Nicolai

Solisten:

Hanneke Hommes, sopraan; Karen Engels, alt; Coen Honig, bariton

Gerrie Meijers, orgel; Annegreed Rouw, harp; Tom Ruthers, slagwerk

Kaarten zijn te koop via galakoor.wetickets.nl.