Hypnose en pijn
februari 26, 2018
Partners
mei 31, 2018
Toon allen

Reconnective healing en hypnose

Reconnective healing is ergens ook wel iets wat met hypnose te maken heeft. Net als in een hypnose sessie raak je in een andere bewustzijns toestand, die we trance noemen, en die zorgt voor een aangename, diepe ontspanning. Alleen, daar waar hypnose jouw eigen werk is, en jij het onbewuste stimuleert tot verandering, mag je bij een healing al het werk heerlijk overlaten aan mij.

Je gaat lekker liggen op de massage tafel, op je rug. Er mag als je dat wilt een kussentje onder je hoofd, of onder je knieen. We zoeken samen naar de manier om je zo ontspannen mogelijk te laten liggen. En dan houd ik mijn handen boven je lichaam. Ik voel jouw energie. Ik raak je niet aan tijdens de sessie maar jouw lichaam geeft mijn handen informatie over wat er bij jou geheeld moet worden. Ik voel jouw warmte, ik voel waar jouw energie leeft en waar hij vast zit. Jij voelt soms ook warmte. Je merkt dat je oogleden soms vanzelf een beetje beginnen te bewegen, of er gaat een bloedvat in je nek kloppen. Tekenen dat jouw lichaam in contact is met de helende energie van de healing. En tijdens de sessie wordt de balans in je lichaam, of in je geest, of misschien zelfs allebei, hersteld. Misschien krijg je antwoorden op de vragen waarmee je zit. Misschien wordt de pijn minder en merk je dat je nog een sessie wilt om de pijn nog meer te doen afnemen.

Misschien had je een doktersadvies gekregen waar je aan twijfelde maar nu weet je dat dat een advies is waar je iets mee moet en hoe je dat wilt aanpakken. Een paar voorbeelden: een man met leukemie kwam tijdens zijn behandelingen regelmatig bij me omdat hij na een sessie meer energie en minder benauwdheid ervaarde. Hij kon daardoor de zware behandelingen beter aan. Een vrouw van wie de mab was overleden had niet de energie om over haar rouw te praten, het verdriet was te groot. In de sessies verwerkte ze in stilte en rust haar verdriet en na 4 sessies kon ze weer verder, het gaat goed met haar. Een zangeres kon door een groot verlies niet meer op professioneel niveau functioneren. Na enkele sessies zei ze dat ze haar rol als performer “ als een jas weer aan kon trekken.” Ik vind deze healings een prachtige aanvulling op mijn werk als hypnotherapeut.

Afvallen is zoiets wat veel mensen proberen met een dieet. Helaas komt al het gewicht weer terug zodra de teugels van het strenge dieetregime gevierd worden. Daarom is afvallen met een dieet zo frustrerend. Na het succes komt steeds weer het falen. Dat komt omdat het onbewuste overtuigingen koestert over eten. En zo kan het zijn dat we bewust echt heel graag willen afvallen maar onbewust ons eigen doel saboteren. Met hypnose therapie kun je die onbewuste tegenwerking aanpakken. Jezelf bevrijden van alle onbewuste patronen die er voor zorgen dat je je verdriet dempt met chips, of jezelf beloont met allemaal vette hapjes. Afvallen wordt op deze manier een heel ander proces. Het resultaat zal zijn dat je je beter gaat voelen, als gevolg waarvan afvallen makkelijker wordt. Je zult de behoefte aan ongezond voedsel kwijt raken en je zult weten dat je eten nodig hebt om te leven, maar niet om je te troosten, te belonen, of om een avond gezelliger te maken. Wat een bevrijding!

Hypnosetherapie heeft een positief effect op de gezondheid. Door hypnose therapie kun je gemakkelijker stoppen met roken, meer definitief gewicht verliezen, somberheid, burn out en depressie beter aan pakken en het leven als leuker ervaren. Je hebt minder medicatie nodig om je goed te voelen. Je hebt voor plezier in seks geen erectiepillen meer nodig. Kortom, je voelt je beter, fitter, gezonder. Daardoor ga je minder vaak naar de dokter, meld je je minder vaak ziek.

Het is dus best logisch dat een aantal verzekeraars hypnosetherapie vergoeden via de aanvullende verzekering. Ik ben lid van de CAT, een vereniging voor alternatieve therapeuten, en via die beroepsvereniging ben ik erkend als alternatief therapeut. Ook ben ik op die manier aangesloten bij een geschillencommissie. Deze verdere professionalisering van mijn praktijk betekent ook dat je ook met rekeningen van mijn sessies een beroep kunt doen op je aanvullende verzekering. Het gedeelte van de rekening wat door de aanvullende verzekering wordt vergoed is afhankelijk van de verzekeraar en de polisvoorwaarden. Als je mij laat weten waar je verzekerd bent kan ik je laten weten of je voor vergoeding in aanmerking komt.