Serenade to Music (07-04-2016)
april 7, 2016
Ottone (11-04-16)
april 14, 2016

Mini-AIMS (10-4-16)

Ik heb in Londen mini-AIMS bezocht. Wat een fijn weekend. Een weekend waarin mensen de sfeer van AIMS kunnen proeven, de grote internationale muziekcursus in Eastbourne voor zangers in augustus 2016. Sfeer proeven om te kijken of het wat voor je is, of, zoals in mijn geval, omdat het een gelegenheid is om die sfeer weer even te ervaren zodat ik niet tot Augustus hoef te wachten. Het voelt voor mij altijd als thuis komen, met mensen die net zo gepassioneerd met muziek bezig zijn als ik. Je krijgt les over de stukken die je mee brengt, of je gaat koor zingen onder leiding van uitstekende dirigenten. Aan het eind van de dag zijn er concerten waar de zangers mogen zingen waarvan de docenten het meest onder de indruk waren. Het was voor mij wel een opsteker dat ik zowel zaterdag als zondag voor die concerten geselecteerd was! Het koor laat ook horen wat ze die dag hebben ingestudeerd.

Ik heb les gehad van Brian Parsons, Neil Jenkins, Ameral Gunson en Bryan Husband. Stuk voor stuk zangers en zangdocenten die ik bewonder, en die het beste in hun leerlingen naar boven halen. Behalve dat ik er zelf veel van leer krijg ik ook inspiratie voor mijn eigen les geven. Ik doe ideeën op, geniet van de originele manier van les geven.

De AIMS International music school is in Eastbourne van 21-8 tot en met 28-8. Boek je terugreis niet te vroeg, dan kun je het heel opera concert op zondag bijwonen.

Meer info: http://www.aims.uk.com