De Zanger

Coen Honig begon met zingen op de Vrije School in Rotterdam. Op 17-jarige leeftijd werd hij lid van het Rotterdams Barok Ensemble, waar hij onder leiding van Kees Glaubitz zijn eerste kleine solo’s zong. Hij nam zangles bij Barbara Endendijk en ging zingen in het Toonkunst koor in Rotterdam, onder leiding van Jan Eelkema. Daar werd hij al snel ook lid van het kleinkoor. Naast zijn opleiding tot verpleegkundige nam het zingen al snel ongeveer net zo veel tijd in beslag.

Coen zong liedrecitals met Arjan Hageman en Kees Langeveld aan de piano en kreeg zijn eerste belangrijke solo als amateurzanger bij het Rotterdams Barok Ensemble, waar hij de kans kreeg om de rol van Aeneas te zingen in de opera “Dido and Aeneas van Purcell”. In die tijd, rond 1987 verhuisde Coen naar Den Haag, werd lid van Het Residentie Kamerkoor onder leiding van Gerard Akkerhuis (en later, na diens overlijden, Jos Vermunt), nam zangles bij Sylvia Schlüter en zong in meerdere ensembles.

Inmiddels was Coen als verpleegkundige afgestudeerd. Het verlangen naar het beroepsmatig met zingen bezig te zijn leidde ertoe dat Coen besloot om de Schumann Academie te gaan doen. Met hulp van Sheila Barnes, en later Ronald Klekamp, Margreet Honig en Ingrid Kapelle, studeerde hij in 2010 af als klassiek zanger.

Belangrijk in de muzikale ontwikkeling van Coen waren de Dartington International Summerschool, en de AIMS International Music School. Coen zong er solistisch in barokopera’s onder leiding van Anthony Rooley, en in Masterclasses van o.a. Evelyn Tubb, Emma Kirkby, John Shirley Quirck. Ook zong hij in de AIMS cursussen rollen in opera’s van Puccini (Gianni Schicchi, La Boheme) en Poulenc (Dialogue des Carmelites).

Coen zong vele solo’s in cantates van Bach en in het Weihnachtsoratorium. Daarnabij de Ridderkerkse COV, ast vertolkte hij de bas solo’s in Haydn’s Stabat Mater,  Passionen van Heinrich Schuetz, Via Crucis van Liszt en veel meer.

op 18-2-2023 is Coen te horen in de kleine solo in de Elias van Mendelssohn,  bij de Ridderkerkse COV onder leiding van André Vis. Het concert vindt plaats in De Levensbron, Jan Luijkenstraat 10 in Roddierkerk, aanvang 14:30 uur.